Egybeesik

Akt.:
Egybeesik
Azt mondta a tévében a nemzetgazdasági miniszter, véletlen időbeli egybeesés, hogy a kormány akkor vonta vissza a vasárnapi boltzárat, amikor átment az erről szóló népszavazási kezdeményezése az MSZP-nek. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Semmi okunk kételkedni Varga Mihály szavahihetőségében, hiszen politikus, a választók által székbe juttatott, az emberek érdekeit szolgáló emberről van szó.

Igaz, abba picit belegabalyodott, miért mondta a főminiszter, a kormány nem is gondolkodik ezen, amikor már készült az előterjesztés, de huncut az, ki rosszra gondol. Véletlen egybeesés, egyébként is ígéretet tettek arra, egy évvel a bevezetés előtt ismét megvizsgálják a kérdést. Igaz, az március 15-én volt, de a gondolkodás mégiscsak azután indult meg, hogy átment a népszavazási kezdeményezés.

A teszt a véletlen egybeesésről talán az lehetne, ha az ellenzék elkezdene olyan népszavazási kérdéseket benyújtani, hogy például egyetért-e ön azzal, hogy lapátoljanak bele az egészségügybe a stadionépítések és a látványberuházások kárára súlyos százmilliárdokat, egyetért-e ön azzal, hogy adják vissza az iskolákat az önkormányzatoknak, egyetért-e azzal, teremtsen piaci alapú, valódi munkahelyeket a kormány…

Bánhegyi Gábor