Egy ember dönti el

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: miskolc.hu
Több mint két évtizede Miskolcon egy ember dönti el, hogy melyik szervezet használhatja a város nevét és melyik nem. Van ugyanis egy 1994-es rendelet, amely előírja, Miskolc nevének használatáról a mindenkori polgármester dönt. Azt azonban nem tudni – legalábbis a rendeletből nem derül ki –, hogy mi alapján születik meg a döntés. A jogszabályban történt némi módosítás az elmúlt években, de lényegében egyik sem jelent nagy változást. Szántó Rita írása.

Persze jó lenne tudni, az elmúlt két évtizedben kiket utasított el a mindenkori városvezető, de – a hivataltól kapott információ szerint – erre vonatkozó összesítés nincs, mert nyilvántartást csak a megadott engedélyekről kell vezetniük.

Nyilván az is beszédes lehet, hogy kik kaptak jogot arra, hogy „miskolciak” legyenek. Átböngészve a két évtizedes listát, biztos kirajzolódna előttünk egy kép arról, hogy a várost vezető első emberek mit preferáltak.

Mivel a döntéshez nincs szempontrendszer, így felmerül annak a lehetősége is, hogy a név odaítélése csupán szimpátia alapján történt, történik. Miközben mennyivel könnyebb lenne, ha tudnánk, hogy nem csupán ez alapján lehet valaki „miskolci”.

Szántó Rita


A Mások miért nem lehetnek miskolciak?

Miskolc – Több mint három év után sikerült bejegyeztetni a Miskolci Mások Civil Társaságot a cégbíróságon.
hirdetés


hirdet�s