Friss hírek

2009.09.23. 13:21

Geréb Ágnes betegsége miatt elmaradt a tárgyalás

<p>A Geréb Ágnes két újabb ügyében tervezett bírósági tárgyalás szerdán elmaradt az ismert nõgyógyász-szülésznõ betegsége miatt. Mint Szabó Noémi bíró bejelentette a szerdai tárgyaláson, két büntetõügyet kívánt egyesíteni a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az egyik vádiratot augusztusban, a másikat pedig szeptember közepén nyújtotta be az ügyészség.</p>

A nyár végén érkezett vád szerint Geréb Ágnes még 2007-ben egy tragikus végû otthonszülést vezetett le Budapesten. A szülés 2007. szeptember 15-én hajnalban indult meg, de a csecsemõ válla elakadt édesanyja szeméremcsontjában. Az eset miatt Geréb Ágnest halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.

A szeptemberi vádirat szerint Geréb Ágnes 2007 október végén is közremûködött egy otthonszülésnél, amelynél komplikációk léptek fel. Ebben a szerencsésebb kimenetelû ügyben Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.

Geréb Ágnest korábbi balszerencsés otthonszülések levezetése miatt 2007 októberében a Fõvárosi Ítélõtábla 3 évre jogerõsen eltiltotta szülész-nõgyógyász foglalkozása gyakorlásától. Azóta bábaként tevékenykedett.

A szerdai bírósági tárgyaláson bejelentették, hogy Geréb Ágnes ügyében ezentúl Pelle Andrea tölti be a vezetõ védõ szerepét. A tárgyalás november 3-án folytatódik a PKKB-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!