Nem értik

Résztvevők a pedagógusok tüntetésén a budapesti Kossuth téren 2016. február 13-án. A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációjához 48 szervezet csatlakozott.
Résztvevők a pedagógusok tüntetésén a budapesti Kossuth téren 2016. február 13-án. A Pedagógusok Szakszervezetének demonstrációjához 48 szervezet csatlakozott. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
A pedagógusok írtak egy levelet, hogy nem mennek jól a dolgok az iskolában. Az illetékesek nem válaszoltak. A pedagógusok elhatározták, a levelet elküldik a sajtónak. Lett nagy visszhangja. Hegyi Erika jegyzete.

Az illetékesek válaszoltak, megírták, hogy a pedagógusok sok-sok béremelést kaptak. A pedagógusok elmondták, hogy nem béremelést kérnek, hanem tanítani szeretnének, de nem tudnak, annyi már a baj az iskolákban. Az illetékesek megírták, hogy a pedagógusok sok-sok béremelést kaptak. A pedagógusok elhatározták, hogy tüntetnek.

És tüntettek. Az illetékesek azt mondták, nem értik, hiszen a pedagógusok sok-sok béremelést kaptak, de legyen köznevelési kerekasztal. Lett kerekasztal. Tárgyaltak és tárgyaltak. Kerekasztal mellett és másik asztalnál is. A pedagógusok azt mondták, az illetékesek nem akarnak igazi változásokat, ezért tüntetnek. Az illetékesek közül néhányan még mindig azt emlegetik, hogy nem értik, hiszen a pedagógusok sok-sok béremelést kaptak. A pedagógusok szombaton újra tüntettek. Az illetékesek nem értik, szerintük tárgyalni kell. Két hét múlva tárgyalnak, igaz, a pedagógus-szakszervezetek nélkül. Mert a pedagógusok igazi változásokat akarnak.

És az illetékesek?

– Hegyi Erika –
hirdetés


hirdet�s