Nagy pénz, kis foci

Legutóbb Andorrától kapott ki a magyar válogatott
Legutóbb Andorrától kapott ki a magyar válogatott - © Fotó: AFP / Pascal Pavani
Nyugat-Európával szemben Magyarországon szinte mindent megtesznek azért a fociklubok, hogy ne derüljön ki, melyik játékosuk mennyit keres. Azért időnként mégiscsak ereszt az információs szelep, néhány focista jövedelme kiszivárgott a közelmúltban. Orosz Csaba jegyzete.

Kiderült, hogy az NB I-ben sokan (köztük debreceni játékosok is) több milliós fizetéseket visznek haza. Emlékezetes, hogy az ősszel a magyar válogatott nyomorúságos 0–0-t ért el a Feröer-szigeteken, majd néhány napja következett az andorrai égés, világ csúfjára a mieink kikaptak a miniállam napi 8 órai munka után hobbiból focizgató, többek között taxisofőrből, cukrászból, pékből álló válogatottjától. Ehhez képest most készül egy törvénymódosítás, amelynek értelmében a sportolók az eddigi 125 millió helyett a jövőben évi 250 millió forintos jövedelemig vehetnék igénybe a 15 százalékos kedvezményes adózás lehetőségét. A foci esetében ez nem biztos, hogy jó döntés, mert – a tavalyi Eb-t leszámítva – eddig nem sok eredményt hozott a nagy pénz, nagy foci logika. Hiába az akadémiák, hiába a stadionok, a jelek szerint van még lejjebb.

– Orosz Csaba –


Videó: A szurkolók levetették a címeres mezt a magyar válogatottról Andorrában

Több száz magyar fociszurkoló kísérte el a nemzeti csapatot Andorrába és magyar válogatott történelmi verségét követően elfogyott a drukkerek türelme, aminek hangot is adtak.
hirdetés


hirdet�s