Mikor lesz csok-os per?

Akt.:
Mindenképpen dicsérendő intézkedésként a mindenkori kormányzatok – szociális alapon – igyekeznek ösztönözni a lakásépítést. Fontos cél, hogy növekedjen az otthonok száma. Szaniszló Bálint jegyzete.

Amióta léteznek ezek a szociális célú kedvezményt nyújtó juttatások, akadnak olyanok is, akik – kijátszva a törvényeket – igyekeznek ebből saját hasznukat látni. Ha csak a megyénket vesszük alapul, közel tucatnyi „szocpolos”, vagy „fészekrakós” per volt, van és lesz is még jó ideig a különböző szintű bíróságok asztalán.

Idén vezették be a korábbi kedvezmények helyébe lépő csok-ot, azaz a családok otthonteremtési kedvezményét, és a tervek szerint ma fogad el az Országgyűlés egy újabb otthonteremtést ösztönző csomagot, amely szerint a lakásépítés áfája jövőre 27-ről 5 százalékra csökken és nem lesz szükség építési engedélyt kérni, csak egyszerűen be kell jelenteni az építés tényét.

Motoszkál bennem a kisördög, hogy vajon eszébe jutott-e már valakiknek, hogy megkeressék a törvénytelen kapukat a kedvezménycsomagokon, és már várom, mikor lesz az első „csok-os” per valamely bíróság előtt.

– Szaniszló Bálint –