Mikor jön az erdőőr?

Brexit, migráció, kvótareferendum, munkaerőgondok. Csak néhány kiragadott, leginkább a közfigyelem körébe tartozó dolog, amelyet sürgősen meg kellene oldania a nagy, közös Európának. Szaniszló Bálint jegyzete.

És valahogy úgy, hogy az a többség – nem az erőtöbbség – érdekeit képviselje. Az amúgy is nehézkes döntéshozású uniós bürokráciát is figyelembe véve azonban azt mondhatjuk, hogy csak a sebek felszínének vakarászása folyik érdemi kezelés nélkül. Közben pedig a nagypolitikai színpadán megy a helyezkedés (lásd a fentebbi felsorolást), amelyek nem igazán tesznek jót a közösségi érdekeknek.

A többedszer emlegetett példabeszéd jut eszembe most is. A világháborúban egy erdő birtoklása körül ment a hadakozás a németek és a partizánok között. A partizánok nekiveselkedtek és kizavarták a németeket az erdőből. Kisvártatva a németek gyűjtöttek erőt és kizavarták a partizánokat az erdőből. Így ment az a huzavona heteken át, amikor jött az erdőőr és mérgében mindkét csapatot kizavarta az erdőből. Tulajdonképpen a mostani torzsalkodásban azt várom már, hogy mikor érkezik meg ide is az a bizonyos erdőőr és csinál rendet.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés


hirdet�s