Mibű?

Akt.:
Vannak olyan szőrszálhasogatók, akik képtelenek megérteni bizonyos helyzetek bonyolultságát, azt a sokféle és fontosabbnál fontosabb szempontot, amelynek csak egy apró eleme, hogy például szigorúan terrorbiztonság-technikai okokból nem kívánatos, hogy ismert legyen például a miniszterelnök lakhelye. Pap Gyula jegyzete.

Jó, néhány „szempont” azért nem eléggé világos, talán a kifejtés elmaradt vagy csúsztak bele hibák, meg – úgy tűnik – le kell számolni azzal az avítt nézettel, hogy bizonyos szabályok, mondjuk a vagyonosodást kontrolláló törvények mindenkire egyformán érvényesek. Ha hinni lehet a híreknek, a felfokozott hangulat, a költséges intézkedések ellenére a brüsszeli merénylet egyik elkövetője simán átsétált jó néhány európai országon, mi sem képeztünk kivételt. A friss kormánydöntés, részben elismerve a hiátust, kerül, amibe kerül alapon, szigorúan titkosan kezelve forrásokat csoportosít át a titkosszolgák megsegítésére, tehát az eddigi tendencia erősödni fog, az utcán grasszáló fegyveresek látványa lassan beépül a városképekbe.

Az felsejleni látszik, jogos a félelem, hogy a kerítés, a kommandós hadsereg, a telefonlehallgatás, az SMS korlát valakit nem véd meg – minket.

– Pap Gyula –

Címkék: , ,