Méregdrága

Akt.:
Méregdrága
Földünkön szinte sehol nincs nyugalom. Több tucat országban dúlnak harcok, vallási alapú háborúk, léteznek súlyos etnikai ellentétekKolodzey Tamás jegyzete.

Az államok nagy részében áthidalhatatlanok a gazdasági nézeteltérések, hogy a hatalmon és az ellenzékben lévők közötti ádáz ellentéteteket már ne is említsük. Európában csend lehetne, itt viszont a menekültek okoznak gondot, de az egyesek államcsődje és a kettesek szabadságharca szintén vitákat generál. A politikusok keresik az okokat, aztán rendre arra a következtetésre jutnak, hogy a biztonság növelése érdekében fegyverkezniük kell.

A szokásos koreográfia részesei vagyunk: a világ legnagyobb fegyverexportőrei egymással versenyezve ajánlják termékeiket, s annak érdekében, hogy piacot nyerjenek, még gigászi méretű hitelt is adnak a legkorszerűbb eszközök iránt ácsingózóknak. A kereslet hatalmas, a kínálat még nagyobb – akárcsak a félelem. Az egekbe szökött a bizalmatlanság, senki senkinek semmit nem hisz el, a védekezési mechanizmusok egyirányúak: arccal a haditechnika felé. Most éppen az oroszok duplázzák meg termelésüket, és a létező legújabb fegyvereiket állítják rendszerbe. Mindenki tudja, hogy gyorsan jönnek a válaszlépések is, a spirál pedig egyre feljebb kúszik.

– Kolodzey Tamás –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s