Jegyzet: Már nem vagyunk kopaszok

Akt.:
Jegyzet: Már nem vagyunk kopaszok
Végre vége! – ki a jól végzett munka feletti elégedettségével, ki a szorult helyzetből szabadultak megkönnyebbültségével sóhajtott fel uniós elnökségünk lejártán. Fabók Ágnes jegyzete

Mint katonák a körletszemle után, pihenhetünk, mostantól nem veszik górcső alá a legapróbb mozdulatainkat. Nem (vagy csak kisebb mértékű) figyelemmel kíséri a nemzetközi sajtó belügyeinket, konfliktusainkat – legyenek azok húsbavágók vagy épp „tyúkperek”.

Már nem vagyunk „kopaszok”, letelt az első félévünk, s nem buktunk bele, sőt! A nemzetközi elemzők, de még a (néha sokkal kritikusabb) hazaiak is elismeréssel beszéltek az elvégzett munkáról. S a károgók is kénytelenek belátni, nem vittük csődbe az EU-t – pedig mennyien jósolták!

A pihenés azonban nem tarthat sokáig, mert az ország az elnökség után sem lesz (lehet) nyugodtabb, hiszen problémák nem múltak el, csak mostantól kevesebben figyelnek rájuk. A kormánynak azonban több energiája marad azok feltérképezésére és megoldására, hogy ne csak az „elnökségi menedzselésünket”, hanem az ország-vezetésünket is méltathassák végre a szakemberek.

Fabók Ágnes

Címkék: , ,