Kóros

Akt.:
Kóros
Az egészségügy minden részterülete többet kap, a kórházakra több mint 13 százalékkal több pénz jut, olvashatjuk a költségvetési javaslatról szóló hírekben. Szalóczi Katalin jegyzete.

Az elmúlt uniós ciklusban milliárdos kórházfejlesztések valósultak meg, elsősorban vidéken, de ezek között is akad olyan „tétel”, amely működtetéséhez több hónap alatt sem sikerült felvenni nemhogy kéttucatnyi szakdolgozót, de egyet sem. Márpedig hiába bővítik teszem azt a sebészeti kapacitást, ha utána nincs, aki ellássa a frissen műtött beteget.

Ígéretek már vannak, hogy jelentősen növelik az egészségügyben dolgozók bérét, csakhogy annyival aligha lehet emelni, amennyiért visszacsábulnának a külföldön dolgozók vagy az időközben más pályára álltak. Arról nem is szólva, hogy az egészségügy valamennyi problémáját aligha oldja meg a fizetésemelés.

Élő példa erre az oktatás: bár negyvenszázalékos fizetés­emelést kaptak a pedagógusok tavaly, az oktatás problémáit, így az elégedetlenséget nem sikerült orvosolni. Az egészségügy bonyolult rendszer, a betegek aligha képesek átlátni, nemigen képesek felmérni, mire lesz elég az előirányzott többlet.

Az azonban feltűnik, ha a betegekkel teli, csodálatos épületben túl kevés a fehér köpenyes.

Szalóczi Katalin0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s