Sport

2012.03.27. 15:31

Bundabotrány: Már 29 gyanúsított

Budapest - Újabb 4 fővel, 29-re nőtt a gyanúsítottként kihallgatott futballisták száma a „bundaügyben”.

Budapest - Újabb 4 fővel, 29-re nőtt a gyanúsítottként kihallgatott futballisták száma a „bundaügyben”.

Az MLSZ feljelentése nyomán vesztegetés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen 2009. decemberében a Nemzeti Nyomozó Iroda előtt indult és a Fővárosi Főügyészség által felügyelt bűntető ügyet – a közélet tisztasága elleni bűncselekményekhez kapcsolódó hatásköri szabályok 2011. áprilisában történt módosítására és az ezzel összefüggő szervezeti változásokra is figyelemmel – 2011. májusában a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta és a további eljárás folytatására a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki. A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Irodával szoros együttműködésben folytatja.

Ezen nyomozás keretében a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a mai napon előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki Ny. Krisztián jelenlegi, P. Tibor, S. Tamás és T. Gábor volt REAC futballistát.

A futballistákkal szemben több rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúját közölték.

A megalapozott gyanú lényege szerint nevezett személyek 2008 és 2009 között NB-1-es bajnoki és ligakupa mérkőzések eredményét befolyásolták, esetenként 2000 euró, illetve 100-110 ezer forint ellenében. A REAC labdarugó csapatával kapcsolatosan manipulált mérkőzések száma a korábbi gyanúsításokhoz képest nem változott.

T. Gábor, Ny. Krisztián és S. Tamás a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentettek be, majd pedig vallomást tettek, melynek során a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését tagadták.

P. Tibor a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, a cselekmények elkövetését elismerte.

A gyanúsítottak a továbbiakban szabadlábon védekeznek.

Az ügyben eddig összesen 29 személyt hallgatott ki a főügyészség gyanúsítottként.

A gyanúsítottak közül jelenleg 10 fő előzetes letartóztatásban, 3 fő házi őrizetben van, illetve 1 fő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll - áll a Központi Nyomozó Főügyészség, dr. Keresztes Imre főügyész által kiadott sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!