Kifelé a bóvliból

Akt.:
Fitch Ratings
Fitch Ratings
Már látni az optimista reakciókat, és hamarosan özönleni fognak a lelkes hozzászólások a legkülönbözőbb blogokon, társalgási felületeken annak eredményeképpen, hogy a sokat ostorozott Fitch Ratings hitelminősítő kivett minket a megalázó „bóvli” kategóriából és áthelyezett a saját terminusa szerinti, a leggyengébb befektetésre ajánlott kategóriába. Pap Gyula jegyzete.

A negatív csúcsot jelentő éveleji GDP adat után mondhatni kellemes meglepetés a hír, alátámasztja a több oldalról kritizált gazdaságpolitikát, lesz is téma elégszer a saját médiában.

A további várakozást, a második átminősítést senki nem óhajtja jobban, mint az átlagpolgár, aki imádja, ha az állam keres – a gazdasági miniszter becslésére alapozva – 40–60 milliárdot úgy, hogy nem a mindennapi szükségletei szenvednek csorbát. Bízzunk együtt erősen abban, hogy az a fránya „alacsony kiszámíthatóság” ne essen túl nagy súllyal abba a bizonyos latba.

És azt is csak szívből remélni lehet, hogy felhagyva az eddigi gyakorlattal, értelmes célok érdekében használják fel a „megspórolt” milliárdokat.

Pap Gyula