Kerít, és?

Akt.:
Ásotthalom, 2015. szeptember 18. Az ideiglenes biztonsági határzár megrongált kerítése és drótakadálya a Csongrád megyei Ásotthalomnál 2015. szeptember 17-én.
Ásotthalom, 2015. szeptember 18. Az ideiglenes biztonsági határzár megrongált kerítése és drótakadálya a Csongrád megyei Ásotthalomnál 2015. szeptember 17-én. - © MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Terjeszkedik a kerítés. Lesz a román határon és a horvát határ egyes szakaszain is. Azt azonban senki sem gondolhatja komolyan, hogy néhány száz kilométer drót megoldja a problémákat. Mire jó akkor? Egyetlen dologra: hogy ne erre jöjjenek. Merre hát? Amerre akarnak, csak ide ne, csak hozzánk ne! Hegyi Erika jegyzete.

Pedig még emlékszünk a kerítésépítés kezdeti kommunikációjára. A miniszterelnök kijelentette, Magyarországnak kötelessége megvédeni az Európai Unió határait. Akkor sem gondolhatta senki komolyan, hogy ez lehetséges, ma pedig bizonyossá vált. Hiszen látjuk, a kerítést ki lehet kerülni, át lehet mászni vagy vágni, és át lehet dobálni rajta. Az igazi gondok pedig maradnak.

És mindaddig maradnak, amíg az embercsempészek jól meggazdagodnak a migránsokon, amíg tőlünk keletre szörnyű harcok dúlnak, amíg a saját hazájában több millió ember nem jut megfelelő munkához, munkabérhez, amíg lesznek nagyon gazdag országok és nagyon szegények, és amíg az európai országok nem ismerik fel végre, hogy közös álláspontra kellene jutniuk valahogyan bevándorlásügyben, és közösen kellene cselekedniük. Mi pedig körbevehetjük magunkat kerítéssel akár háromszor is, hogy az emberek ne jöjjenek át rajta, de a világ gondjait biztos, hogy semmi sem tudja megállítani.

Hegyi Erika
hirdetés
hirdet�s