Friss hírek

2009.05.29. 14:26

Halálra köveztek egy rablót Spanyolországban

<p>Halálra köveztek szerdán éjjel Spanyolország déli részén, Malagában egy férfit, aki állítólag ki akart rabolni egy játéktermet. Ezt pénteken közölték a malagai hatóságok, amelyek szerint akkor kövezték meg támadói a férfit, amikor kiért az utcára és el akart menekülni.</p>

A rendőrök őrizetbe vettek két embert, akik részt vettek a lincselésben. A hatóságok szerint a 37 éves férfi egy késsel fenyegetőzve akarta kirabolni a termet. Azt nem tudni, hogy szerzett-e pénzt, de a rablás után kirohant az utcára, miközben többen a játékteremből üldözőbe vették. Nem jutott messzire, mivel szerda éjjel Malagában is zsúfoltak voltak az utcák a Bajnokok Ligáját megnyerő Barcelonát ünneplő tömegektől.

A helyi rendőrség szóvivője szerint az üldözőkhöz járókelők is csatlakoztak, majd együttes erővel bekerítették a rablót. Ezután "tompa tárgyakkal, téglákkal, utcakövekkel közvetlen közelről dobálni kezdték, és még egy kalapácsot is hozzávágtak." - írja az El Pais spanyol napilap. A férfi összeesett, majd meghalt. A lap szerint szemtanúk riasztották a rendőrséget. Az El Pais beszámolója szerint a férfi arca felismerhetetlenül eltorzult volt, és a teste nagy része tele volt zúzódásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!