Katar

Áll a bál az Öböl-menti, számunkra elképzelhetetlen gazdagságban élő miniállam miatt. Szomszédai gazdasági, kereskedelmi, légi, tengeri és politikai bojkottot hirdettek, szerintük ugyanis Katar támogatja a terrorizmust.A cirkusz következtében az ország egyetlen szárazföldi határát is lezárták. Kolodzey Tamás írása.

Ezen csupán azért akadunk fenn, mert az egy főre jutó nemzeti össztermék ott a legmagasabb a világon, aztán pont azon a területen található az Egyesült Államok legnagyobb légibázisa, így mérget vehetünk rá: Katarért nem tör ki semmilyen háború.

Dohától többek között azt követelik, hogy fordítson hátat Iránnak és Törökországnak, erre persze, a megszólítottak nagy örömére, nem hajlandó. A térségbeli Katar-ellenes koalíció ultimátumot küldött a kicsiny emírségnek, ahol a tucatnyi követelést persze figyelmen kívül hagyják. Kivárnak, tehetik, az ilyen-olyan tartalékaik állítólag egy évre elegendőek. Közvetítőnek jelentkeztek az amerikaiak, az oroszok és a kuvaitiak, s most az a kérdés, hogy a diplomáciai finomságok célt érnek-e.

Attól aligha kell félnünk, hogy nem jutnak egyezségre, hiszen a „játék” pénzre megy, a pénzt pedig arrafelé igencsak imádják.

Kolodzey Tamás