Kampány van

Kenyér és cirkusz kell a népnek, akkor elvannak maguknak. Legalábbis ezt tartották az ókori rómaiak, és ebben azért kell legyen valami, nem voltak ők olyan buta népek. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Kenyér van, hiszen a kormány azt állítja, régen nem dolgoztak ennyien az országban, mint most, tehát kerülhet ennivaló az asztalokra, akkor már csak a cirkusz hiányzik. Már akinek, teszik hozzá azok, akik érintettek ebben. Mert azért az nagyon világosan érzékelhető, elkezdődtek a karaktergyilkossági kísérletek. Nem minden esetben ütközik ez törvénybe, mert a partiba beszálló felek milliméterre tudják, meddig mehetnek el. Kétség ne legyen afelől, a kormánynak és az ellenzékének is megvannak azok a fiókjai, amelyekben azok a dokumentumok találhatók, amelyeket elég időben az asztalra tenni, hogy elkezdődjön a fejeknek a hullása abban az esetben, ha az érintett fél nem tudja megvédeni, vagy párttársai hátrálnak ki látványosan mögüle.

Most éppen a nagyobbik kormányzó párt és a mérések szerint legjelentősebb ellenzéki párt vívja a maga harcait, több fronton is. Érintett ebben pártvezér, miniszter, és a jelek szerint ez még csak a kezdet. Kampány van.

– Bánhegyi Gábor –