Izgalom

Akt.:
Hillary Clinton
Hillary Clinton
Több fajsúlyos téma áll a világ érdeklődésének középpontjában, s ezek közül egyelőre csak arra vehetünk mérget, hogy az Egyesült Államok történetének első női elnökjelöltje Hillary Clinton lesz. Kolodzey Tamás jegyzete.

A demokraták Barack Obama személyében afroamerikai pályázót is célba juttattak már, így joggal gondolhatjuk, hogy a volt külügyminiszter és szenátor a novemberi választáson történelmet ír majd. Már a nyakunkon van június 23., ekkor szavaznak a britek arról, hogy tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak. Most éppen a Brexit-pártiak – vagyis a kilépést támogatók – vezetnek, s ha ők nyernek, beláthatatlan következmények várnak a kontinens gazdasági-pénzügyi és politikai rendszerére.

Még nem ért véget a kötélhúzás az unió és a törökök között. Ismeretes, hogy Ankara a migránsáradat megfékezése érdekében vízummentességet követel, ezt azonban szinte bizonyosan nem kapja meg. Brüsszelben hamarosan színt kell vallani, és amennyiben valóra válik a megjósolható elutasítás, újra őrült tömeg veheti az irányt Európa felé. Végül nyakunkon a labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyre emberáradat tart Franciaországba. Lesznek-e terrorcselekmények, beigazolódnak-e a félelmek, vagy megússzuk erőszak nélkül a nagy eseményt? Erre is százmilliók várják a választ.

– Kolodzey Tamás –