Jegyzet: Interurbán

André Goodfriend
André Goodfriend - © Fotó: Derencsényi István
Aggódjon amiatt az André „nem” Goodfriend, hogy végül is mi lesz a kimenetele a NAV-elnök feljelentésének. Pap Gyula jegyzete.

Egyesek szerint – különösen a miniszterelnöki buzdítás miatt – nevetséges az ügy, míg mások úgy vélekednek, a végén nagyon meg fogja ütni a bokáját a „non-paper-ügyvivő”. Az egyszerű honpolgár kicsit büszke is a közfigyelemre, talán nemzetközi fontosságunk felértékelésének vizionálja a tengerentúli hívásokat – nem volt eddig gyakori, hogy direkt telefonokkal kérjenek magyarázatot egyes állami lépésekre. A kicsit népmesei motívumot aztán próbálja átélni a polgár, kiszínezi, milyen is lehet, amikor megcsörren a telefon, és Mr. Sz. Pétert keresik interurbán.

Biztosak lehetünk benne – ezt némiképp közleményük is megerősíti –, hogy a fiatal miniszter frappáns választ adott a telefonos molesztálónak. Sajnos pillanatnyilag nem értesültünk az egész történetről a hívó fél elbeszélésében, de biztosan vannak olyanok is, akiket ez egyáltalán nem érdekel. Annyi biztos, hogy további hasznos információkkal szolgált testközelből az ukrán helyzetről, és Közép-Európa energiabiztonságával kapcsolatban is volt vélhetően okos felvetése. Az egész hívogatásnak, persze lehet, az égvilágon semmi értelme nincs. Szólni kellene nekik, hogy sok lesz a telefonszámla.

– Pap Gyula –

Címkék: ,