Igényes

Akt.:
A még „fel sem kent” egészségügyi államtitkár egy lapnak azt mondta, hogy ma a betegekkel való törődés hiányzik leginkább az egészségügyből, s hogy az egészségügyi ellátórendszernek a lakossági igényekhez kell igazodnia. Részleteket nem árult el a megoldás mikéntjéről. Szalóczi Katalin jegyzete.

Még ha a valós szükségletekről beszélt volna! Merthogy szükséglet és igény között óriási a különbség. Ráadásul ez utóbbi vég nélkül srófolható. Ennek kiváló eszközei a reklámok. Már-már nem érezheti magát jó anyának az, aki gyermekeit nem tömi multivitaminokkal, nem hord a retiküljében a szénanátha azonnali tünetoldására, a bélflóra helyreállítására és sorolhatnánk vég nélkül a mire (nem) jó gyógyszernek nem minősülő termékeket…

És ott a barátnőm, akinek elég hallania egy újabb szindrómáról, már produkálja is a tüneteket, egészen addig, míg orvosról orvosra járva ki nem zárják nála a fennállását. Akkor hirtelen kigyógyul, míg meg nem hall egy újabb nyavalyát. A lényeg, hogy foglalkozzanak vele, vessék be a legújabb diagnosztikai eljárást, kapjon mindenfajta kezeléseket, azaz lehetőleg mindig foglalkozzanak vele.

Hát, ha hozzá, és a hozzá hasonlók igényeihez kívánja igazítani a leendő államtitkár az egészségügyet…!

– Szalóczi Katalin –
hirdetés


hirdet�s