Jegyzet: Háromharmad

Jegyzet: Háromharmad
Megjelent az új kormány – címében is ígéretes – Nemzeti Együttműködés Programja, így a figyelmes olvasó legalább irányait tekintve megtudhatja, miben is lesz lehetősége az együttműködésre. Pap Gyula jegyzete

A választóktól kapott felhatalmazásra hivatkozva a program gyökeres politikai, gazdasági és társadalmi változásokat ígér. A mindig aggályoskodók igazán drukkolnak, hogy a nagyívű változtatási lendület nehogy megtörjön közben és netán – a jelenleginél is nagyobb – káoszt eredményezzen az adott területen. A kételkedőknek világossá vált: korántsem egy – egyébként nem szűk – csoport érdeke érvényesül, a népesség minden harmada élvezi majd az intézkedések hasznát. Aki görcsösen erőltette a konkrétumok napvilágra kerülését az is elégedett lehet: például minden nap lesz az iskolákban tornaóra.

A legszőrösebb szívvel megáldott elemzők is elismerik, hogy – igaz esetenként egymásnak ellentmondóak, egymás hatását gyengítik –, de alapjában helyesek az kormányprogram vázolt elvei. A gyakorlatot a konkrét törvények, határozatok mutatják majd meg.

– Pap Gyula –