Harc nélkül

Akt.:
Illegális bevándorlók a lezárt M5-ös autópálya közelében, a Horgos-Röszke határátkelőhely szerb oldalán 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások.
Illegális bevándorlók a lezárt M5-ös autópálya közelében, a Horgos-Röszke határátkelőhely szerb oldalán 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Minél több állam- és kormányfőt, minisztert, uniós korifeust, biztonságpolitikust, jogászt, képviselőt, polgármestert, rendőrt, katonát és pártembert hallgatok, annál inkább nem értek semmit. Kolodzey Tamás jegyzete.

,,Szegény” felsoroltak maguk sem tudják, mit kellene tenniük, a menekültek ügyében teljes a káosz a kontinensen – bár a helyzet kétségtelenül szigorodik. Amikor csak „szemeztünk” az Európai Unióval, azt hittem, az ilyen-olyan funkcióban lévő dirigensek értik a dolgukat, elvégre színtiszta profik. Most azt látom, hogy a vezetők egyénileg rögtönöznek: határt zárnak, válságüléseznek, vonatokat törölnek, törvényeket sértenek, kerítést csinálnak, üzengetnek, egymást idegesítik és szapulják.

Elképesztő ötletekben sincs hiány. Van, aki szigetet venne és új államot alapítana a migránsoknak, de olyan ember is akad, aki a föld színével tenné egyenlővé azokat a területeket, ahol csaták dúlnak. Egyre többen adnak balegyenest az Egyesült Államoknak, Kanadának, Ausztráliának, Oroszországnak és az öbölmenti nemzeteknek, mondván: az említettek a sajnálkozáson túl még semmit nem tettek a népvándorlás megállítása érdekében. Igaz, nem is akarnak, élvezik az itteni áldatlan állapotokat, és azt mondják, hogy oldja meg a bajait a gazdag Európa úgy, ahogyan tudja. Harc nélküli háború ez.

– Kolodzey Tamás –
hirdetés


hirdet�s