Háború és béke

Akt.:
Tüntető migráns a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben.
Tüntető migráns a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendőrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. - © MTI Fotó: Sóki Tamás
Miközben talán nem minden alapot nélkülözően már-már III. világháborút vízionálnak a harciasabbak, olyan mélyenszántó feltételezéseket megengedve, amely bármely kezdő sci-fi írónak becsületére válna, a mi igazi „háborúnkba”, amelyet a kezdetek óta a migráns-áradat ellen folytatunk némi, bizonyára átmeneti csendesedés következett be – el ne kiabáljuk. Az esélyek latolgatásánál persze szóba került, hogy a hideg idő beálltával csitulhat a vándorlási késztetés, de az még odébb van. Pap Gyula jegyzete.

Legyen bármilyen is a végső mérleg a vezető erő pillanatnyi népszerűség növekedést könyvelhet el a történtek kapcsán, és még ott van a szinte „megfizethetetlen” előny, hogy addig sem más, kellemetlen, imázsromboló ügyekkel volt tele a sajtó. Végre a humanitárius segítők is kaptak a jó szóból, jellemzően kérészéletű volt az elismerést követő kellemes érzés.

A beharangozott keresztes háborút reméljük nem kell komolyan venni, és bizakodhatunk, hogy nem csinálnak dolgot a katonáknak sem.
Legyen a végén egy igazán jó hír is a hét első napjáról – mindenki megnyugtatására: nem mond le Lázár János.

– Pap Gyula –
hirdetés


hirdet�s