Helyi közélet

2008.03.13. 08:12

A bevétel a fontos Miskolcon minden áron?

<p>Nem kétséges, hogy a belvárosban és egyes helyeken szükséges a fizető parkolás. Tapasztaljuk azonban, hogy a Régió Park szinte minden határon túl terjeszti ki a fizetős területeket.&#160; - <STRONG>olvasói levél</STRONG></p>

Régi(oh)  Park(olás)!

Van ahol ez indokolt, van ahol nem. /pl. az éjjel-nappal patika előtt--volt szó erről kedvenc lapunkban/. Üresen tátong a Lévai gimnázium mögötti fizetős utca. Ez a terület fontos lenne pl. a belvárosban való ügyintézés megkönnyítésére. A Tiszai pályaudvar előtt a Szinva part is üres lett.Pedig sok Bp.-re utazó gondján segített ez a terület korábban. A Dankó P.u. átmenő forgalma tekintélyes. Az itteni fizetős parkolás ezen semmit nem változtat. Csak a környéken lakóknak és a temetőbe járóknak okoz kellemetlenséget. A halottak napi nagy forgalom idején pedig katasztrofális. Csak azt eredményezi, hogy minden szabályt áthágva parkolnak majd minden elképzelhető, talpalatnyi helyen.

Az pedig kabaréba illő jelenség, ha a Dankó utcából átmegyünk keresztben a Szilágyin /a kanyargós kis utcába/. A szemét konténereknél ki van téve a fizető tábla és 12-15 autó férőhelyének végén, a következő kanyarnál van a feloldó tábla, mielőtt elérnénk a parókiát. Megint csak jelentőség nélküli és a környező lakókat sújtó ügy ez is. A bevétel a fontos minden áron? Ugyanakkor nem látom a törekvést a Parkolj és Menj lehetőség kialakítására!! Ezek után elgondolkozhatunk mely intézkedések mennyire segítik elő városunk élhetővé tételét. Én magam részéről szeretném még jobban szeretni szülővárosomat.  

Kapcsolódó cikkek:

  • A patika parkolója „nem nyugszik”
    Az önkormányzati képviselő elfogadható magyarázatot adott. A patikus is, bár homlokegyenest ellenkezőt mondott. Parkolópatt a miskolci Fehér Holló előtt.
  • "Nem szolgálnak, csak büntetnek"
     A miskolci Régió Park Kft. szolgáltatását kifogásolták Agora levelezőfórumunkon. Ha a sofőr az autóban van az parkolásnak számít? Büntet vagy figyelmeztet az ellenőr?
  • Ez a dolga a rendőrnek?
    Egy munkával töltött fáradságos nap után nem gondoltam volna, hogy éppen onnan kapok majd egy hatalmas, nem hiányzó pofont ahonnan a legkevésbé vártam volna... - olvasói levél.
  • „Mit keresel itt? Húzzál el innen azonnal!”
    Olvasónkat egy meglehetősen barátságtalan biztonsági őrrel hozta össze a sors január ötödikén, amikor gyalogszerrel próbált kijutni a közeli útra. A területet őre a szidalmak mellett egy farkaskutyát is eleresztett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában