Jegyzet: Gyurcsány csatasorba állt

Jegyzet: Gyurcsány csatasorba állt
Elanyátlanodott az MSZP. Nem képesek kiheverni a tavaszi választási vereséget. Sokan még a baloldaliak körében sem tudják, hogy ki is vezeti a hajdani kormányzó pártot. Szántó István jegyzete

Szanyi Tibor, mint a legeredményesebb MSZP-s országgyűlési képviselő vért izzadva szervezi, irányítja az önkormányzati választási kampányt. Próbál önbizalmat önteni a párt jelöltjeibe, akik felmérték az esélyeiket és egyetlen reményük, hogy hihetőek lesznek a gyurcsányizmussal való szakításuk.

S akkor jön a volt miniszterelnök – mint a szürke ormányos a porcelánboltba – aki képtelen tudomásul venni, hogy a mostani közszereplése nem a legszerencsésebb. Nem fogadta a Kossuth klub, a Fapados alapítvány a „100 nap – becsapott ország” című szombati rendezvényét, amelyet végül a Terézvárosban tartottak. A csatasorba lépő Gyurcsány a mostani miniszterelnök példájára értékelte az új kabinet teljesítményét. Mi sem természetesebb, hogy szemszögéből egyetlen pozitívumot sem talált utódja munkájában.

Szembetűnő, hogy a kampányrendezvényen megfogyatkozott Gyurcsány kormányzati és pártbéli holdudvara. Kevesen vállalták vele a közszereplést. Vajúdhat a baloldal elitje, a mindenhonnan kiszorultak is nehezen sakkozzák ki, hogy ki mögé sorakozzanak. Nem tudhatják, hogy a kongresszuson ki lesz a jövő embere. Ez a bizonytalanság pedig visszatükröződhet az önkormányzati választások eredményében is.

 

Címkék: , ,