Győzzön a …?

Akt.:
A migránsügy következményeit a legoptimistább jóslatok szerint is évekig fogjuk viselni, és itt nem is csak a menekültáradat prognosztizált bővüléséről van szó, hanem a téma kapcsán magukat különbözőképpen pozicionált politikai vonalak sorsáról is. Pap Gyula jegyzete.

A vezető erők esetében vitathatatlan a nagyobbik kormánypárt tarolása, az elvileg jobbra eső riválist is megszégyenítő módon játszotta ki a nemzeti kártyát – a reakciókat látva hosszú időre munkát ad az elemzőknek társadalmunk valódi identitásának feltárásához.

Jellemző módon a kisebbik partner nem tudta leütni a számára elképesztően magas labdát, zászlójukon szereplő alapértékeiket finoman szólva nem tudták kifejezni.
Ettől talán csak az ellenzék volt tanácstalanabb, rendszeres fáziskéséssel, erőtlenül, rosszul reagáltak vagy még erre sem futotta erejükből. Odáig fajultak a dolgok, hogy a semmin is képesek voltak összeveszni, ami legalább akciónak tűnt részükről.

Talán, ha leesik a tantusz és nem a csitítók kerülnek fölénybe, ténylegesen megmérkőznek az egyes oldalon belüli csoportok és a legéletképesebb marad felszínen –akkor talán lesz esély egyszer belerúgni abba a bizonyos labdába.

Pap Gyula
hirdetés


hirdet�s