Farkast kiáltanak

Akt.:
Farkast kiáltanak
Messze álljon tőlem, hogy olyan komoly dolgokkal próbáljak meg viccelődni, mint a migrációs helyzet. Olyan problémáról van szó, amelyre nemhogy mi, de – ahogy mondani szokták – nálunk okosabbak sem nagyon tudtak hathatós választ adni. Szaniszló Bálint jegyzete.

Mert valahogy óvatosan kell bánni a kérdéssel, ami túlmutat azon, hogy beengedjük-e Európába az Ázsia felől népvándorlókat. Sőt, nem is igazán kérdés. A migráció kapcsán azonban az is látszik, hogy politikai szakítópróbává nőtte ki magát a jelenség.

Mindezek fényében érdekes döntés, hogy a kormány tegnapelőtt migrációs válsághelyzetet hirdetett az egész ország területére. Pontosabban a fél év lejártával meghosszabbította és kiterjesztette az eddig csak a déli határ menti megyékre szóló állapotot. Az egyszeri állampolgár fejében joggal vetődik fel a kétely, miért volt szükség erre? Aki mondjuk Miskolcon lakik, vagy Nyíregyházán, vagy Debrecenben, ezentúl érezze magát veszélyeztetve migrációilag? Erre eddig nem jött egyenes válasz. És ekkor jut eszembe a mesebeli kakas, aki annyiszor kiabált, hogy jön a farkas, hogy amikor jött, senki sem vette komolyan.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés
hirdet�s