Európát, erőset!

Akt.:
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és David Cameron brit kormányfő megbeszélésük után sajtótájékoztatót tartanak a Parlamentben 2016. január 7-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és David Cameron brit kormányfő megbeszélésük után sajtótájékoztatót tartanak a Parlamentben 2016. január 7-én. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A brit miniszterelnök látogatása alkalmából jócskán megkapták a választ azok a megátalkodott rémhírkeltők itthon és a határainkon túl is, akik nem átallották unióellenesnek, sőt a közös európai eszmét elutasítónak beállítani egyes súlyosan félreértelmezett megnyilvánulásai kapcsán a magyar első vezetőt. A két főember kánonban kívánta Európa megerősödését – jelentsen ez bármit is olvasatukban. Pap Gyula jegyzete.

Akinek az az érzete volt eddig, hogy nincs komoly törődés az itthonról, a „megélhetetlenség” miatt elvándorlók irányába nagyot tévedett: a miniszterelnök személyesen járt közben a magyar gazdasági migránsok érdekében. Az igazán figyelők még azt is kiolvasni vélték a brit kormány fejének szavaiból, hogy valami különleges eljárásra számíthat a mintegy 55 ezer honfitársunk „Viktor” kedvéért. Az erősen protokoll-szagú röpke látogatás valódi hozadékáról nem sok érdemi derült ki, de ki tudja, mi történt a zárt ajtók mögött?

Mindenesetre új szereposztást kapott a régi vicc, melyben az egér és az elefánt együtt siet át a hídon. Egyszer csak megszólal a kisebb: Hallod David, hogy dübörgünk?

– Pap Gyula –