Energiát

Olyan hullámzónak éreztem az elmúlt napokban a teljesítményem, mint amilyen az időjárás volt. A kánikula érezhetően visszább fog, aztán éjjelente a meleg szobában százféle álomban járok. Pásztor Attila jegyzete.

Kevésre szoktam emlékezni, de azok általában mozgalmasak, tele vannak energiával. Ha lejjebb mennek egy kicsit a fokok, minden jobban megy, és ritkán látom este a darts vagy a film végét, olyan vagyok, mint a tej, álom nélküli tenti. Azt nem tudom, csak sejtem, hogy például a kutyákra is hatással van a változékony idő, de ennek a legapróbb jelét sem látom a méretre nagyobb kiskutyámon, Vikingen.

Egy igazi örökmozgó, vagy legalábbis, amikor én otthon vagyok, olyan, mint egy igazi perpetuum mobile. Az hagyján, hogy méretre kisebb kiskutyámat folyton nyaggatja, de engem is. Valamelyik reggelre egy hosszabbító zsinórja bánta a lelkesedését, most meg a fekvőhelyük szivacsát szedi ki aprólékosan.

Mondtam is neki, marad a betonplacc, ha mindet szétszeded. Nyilván nem így lesz, de arra meg nem „válaszol”, honnan van ennyi energiája, csak néz, mintha átadná, és mivel mindig mosolyra fakaszt, sikerül is neki.

Pásztor Attila