Friss hírek

2010.07.13. 09:20

20 év után korszerűsítik a Corvinus Egyetem műemléki épületét

<p>500 millió forintos támogatásból csökkentik az energiafelhasználást a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Dunapart meghatározó műemlék épülete, a Fővámpalota teljes födémszerkezete 20 centiméter vastag kőzetgyapot szigetelést kap, kicserélik az épület 500 ablakát is, és korszerűsítik a szomszédos Sóházat is. A beruházás eredményeként 60 millió forinttal csökken az intézmény működési költsége.</p>

Az egyetem uniós pályázaton nyert el 500 millió forintot a korszerűsítéshez, ebből megújítják a Vámház szellőzési rendszerét és megvalósítanak egy olyan gépészeti fejlesztést, amivel vissza lehet nyerni a hulladékhőt. Az új légtechnikai rendszer óránként 220 ezer köbméter friss levegőt juttat a tantermekbe és az intézmény különböző helyiségeibe. A Vámház és a Sóház ablakai a régi formában, de környezetkímélő felülettel újulnak meg.

A műemléki épületet egyébként legutóbb 1898-1990 között korszerűsítették. A mostani energetikai fejlesztés június 1-jén indult és várhatóan 2011 október 31-ig tart, a munkálatokat a nyári tanítási szünetek alatt végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!