Egyből 57

Akt.:
Én nem emlékszem arra, hogy a pedagógusok bármelyik követelése között is szerepelt volna olyan pont: ne egy Klik legyen, hanem 57. A pedagógusok egyértelműen és határozottan azt követelik, szűnjön meg a Klik. Ennek ellenére az oktatási államtitkár megoldásként beszélt a minap az új tervről. Hegyi Erika jegyzete.

A sok kis Klikből még nem következik, hogy a problémák is megoldódnak. Mert a Klikkel az a legnagyobb gond (a pedagógusok panaszai szerint), hogy ráült a pénzeszsákra, és abból oly nehezen akar csorgatni valamicskét az iskoláknak, hogy az már a mindennapok munkáját veszélyezteti. Nincs kréta, nincs papír, nincs a fénymásolóban festékpatron, nincsenek sporteszközök és technikaórára sem kapnak semmilyen anyagot az iskolák.

A másik nagy baj a Klikkel, hogy vérre menő harcokat folytat a nagyobb településeken az iskolák üzemeltetőjével, melyik munkát kell neki vagy a másiknak elvégeznie. Vita tárgya például a falfúrás, a szék lábának becsavarozása, vagy éppen a kosárlabdaháló beszerzése. A kérdés tehát nem az, hogy egy Klik vagy sok Klik, hanem az, hogy az állam hajlandó-e megfelelő forrást biztosítani az iskolák fenntartására. Aztán, hogy a pénzt milyen nevű szervezet adja, az már teljesen mindegy.

Hegyi Erika
hirdetés


hirdet�s