Jegyzet: Biztonság…

Jegyzet: Biztonság…
Két rendőri vezetőtől is hallottam a napokban, hogy mennyire fontos az emberek biztonságérzetének megléte. Mert lehet bármilyen eredményes is az egyenruhások munkája, legyen akármilyen szuper a felderítési mutató, az nyomozási statisztika, ha az egyén nem érzi magát biztonságban. Szaniszló Bálint jegyzete.

Megvannak erre az eszközök: több „látható” rendőr az utcákon, térfigyelő kamerák arzenálja és a többi. Cél, hogy az emberek nyugodtan menjenek ki az utcára.

Vannak azonban olyan dolgok, amelyek nem a járőröző rendőrök, figyelő kamerák előtt történnek, de a biztonság érzetét alaposan rongálják. Ilyen volt a Buda-Cash-ügy, ami miatt egyszerű emberek, vállalkozók sok ezreinek kuporgatott pénze, nyugdíja, fizetése, megtakarítása vált bizonytalanná. És pontosan még nem is tudjuk, hogy milyen magasabb cselekmények által.

És ilyenkor fordul meg joggal az elmékben, hogy biztonságban van-e a pénzem a bankokban? Bízhatom-e nyugodt lélekkel rájuk pénzügyeimet? Tudjuk, hogy nem szabad általánosítani, hiszen bankok egész sora működik teljes biztonsággal, de a megbomlott biztonságérzet ott munkál az elmékben és nem lenne jó, ha pénzintézet helyett a „matrackötvényt” választaná.

– Szaniszló Bálint –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s