Bezárt

Akt.:
Megoldódott a migránshelyzet, az EU vezető politikusai elégedetten dőlhetnek hátra, miután megveregették egymás vállát, mert olyan megoldást találtak, ami mindenkinek jó. Csak egyvalakinek nem, a törököknek, de hát amikor bekéredzkedtek az unióba, nem csupán az előnyöket kellett vállalniuk, tudhatták ezt előre. Bánhegyi Gábor jegyzete.

A megoldás egyszerű, oldják meg a migránshelyzetet a törökök, majd még pénzt is kapnak rá. Területük van nagy, a klíma viszonylag tűrhető, bizonyos helyeken télen sem fáznak. Amúgy is egy nagy becsapós ország ez a törökök hona, területének csak elenyésző hányada van Európában, a boszporuszi híd déli oldalán az már Ázsia. Szóval olyan messze van, hogy oda nem csupán ellátni nem lehet, még oda gondolni sem, ott jönnek át azok a terroristáknak álcázott migránsok, maradjanak is ott, akik meg nekünk nem kellenek, menjenek oda vissza. Győzedelmeskedett tehát a radikalizmus a liberalizmus felett. Hogy ez jó vagy nem, döntse el ki-ki saját világnézete szerint. A döntés megszületett, Európa bezárt.

A menekültek meg csak olyanok, ahol zárt kaput találnak, elmennek és keresgélnek máshol. Ha megjelennek a görög, a horvát, az olasz, a spanyol partoknál, akkor mi lesz, most még elégedett urak?

– Bánhegyi Gábor –