Friss hírek

2008.02.23. 19:01

Pápaszemes pingvinek Debrecenben

<p>Pápaszemes pingvinek érkeztek szombaton a debreceni állatkertbe. A fiatal, összesen 17 tagú pingvin-kolónia a németországi Münsterből, 1500 kilométeres utazás után költözött a Nagyerdőbe.</p>

A pápaszemes pingvinek jól viselték a hosszú utazást. Az egy-másfél éves madarakat érkezés után egyenként megmérték, hogy megtudják, mennyit fogytak az út alatt. Ezután foglalhatták el új otthonukat a pingvin-kifutóban.

Ezek az állatok eredetileg Dél-Afrika tengerparti részein élnek. Nevüket a szemük fölött látható csupasz, rózsaszínű bőrfelületről kapták - mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Sándor Tibor. Az állatkert igazgatója szerint a pápaszemes pingvinek rendkívüli gondoskodást igényelnek. Enni például csak heringet és sprotnit esznek, azt is csak 10-12 centis méretben. A pingvinek néhány hétig karanténban maradnak, de a kifutóban ekkor is láthatják őket az állatkert vendégei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!