Bánat

Akt.:
Bánat
A Nagy-Britannia EU-ból való kilépését támogatók közel 7 százaléka, körülbelül 1,2 millió ember egy héttel a referendum után már bánja, hogy a brexitre szavazott. A rossz hír, hogy hamarabb kellett volna meggondolniuk – tetszettek volna máshogy dönteni. Ahogy mondani szokták. Bujdos Attila írása.

A helyzet a lehetőségek végtelen sorát kínálja a belegondolásra. Például, hogy ez nemcsak a döntés lehetőségéről, de a döntéssel járó felelősségről is szól – és akkor ennél egyértelműbb érv nem is kellene ennek az elmagyarázásához. Így esett. Értsünk belőle! Most, amikor a sajnálatos fejlemény okait elemzők közül sokan figyelmeztetnek, hogy meg kell hallani az emberek hangját, érdemes talán figyelembe venni, hogy miből táplálkozik az emberek hangja, túl a személyes tapasztalataikon, érzéseiken, tartalommal bíró vagy azt teljesen nélkülöző meggyőződésükön. Tényszerűen tudni lehet, most már, hogy a közösséget az EU-val való szakítás mellett hergelők nem mindig és nem mindenben mondtak igazat. Persze, a manipulációhoz kellettek, akiket lehetett manipulálni. Amivel nem azt akarom mondani, hogy a felelősség rátolható a hiszékeny vagy hinni akaró sokaságra. Sőt. Talán inkább, hogy a politikában is helye kellene legyen az igazmondásnak

– Bujdos Attila –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s