Ártatlanul

Akt.:
Ártatlanul
© REFILE - QUALITY REPEAT A riot police officer stands guard at the entrance of the Ataturk airport in Istanbul, Turkey, following a multiple suicide bombing, early June 29, 2016. REUTERS/Murad Sezer
Egy év állástalanság után alig több mint egy hónapot dolgozhatott az isztambuli repülőtéren a kedd esti merényletek egyik halálos áldozata. Hegyi Erika jegyzete.

A 25 éves, egyetemet végzett férfi májusban, amikor felvették, örömmámorban úszott. A fiú most halott. Pedig semmi köze nem volt se a terroristákhoz, se az ellenük harcolókhoz. Ártatlanul halt meg. A szakértők szerint viszont épp ez a céljuk a terroristáknak. Véletlenszerűen és meglepetésszerűen gyanútlan civilekre támadni, ezzel pánikot, félelmet kelteni. Sikerült. Ki ne gondolna arra nyári utazása előtt, hogy merre induljon? Hol lehetünk most biztonságban?

Az elemzők rég feltették a kérdést: mit akarnak a terroristák? Szerintük egyrészt olyan csapást akarnak mérni a Nyugatra, amely alapvetően bebizonyítja, hogy a multikulturalizmusra, demokráciára, emberi jogokra épülő modell életképtelen. De céljuk az is, hogy meggátolják a Nyugat-Európában élő iszlám bevándorlók integrálását. Az elemzők figyelmeztetnek: a menekültekkel szembeni hangulat szítása épp a terroristák céljait szolgálja. Mert ha azok, akik épp előlük menekülnek, de segítséget nem találnak, egyszer csak kezdik elhinni az Iszlám Állam elméleteit, ami által sokszorosára erősödik. Ezt pedig mi, európaiak nem akarhatjuk.

– Hegyi Erika –
hirdetés


hirdet�s