Helyi közélet

2012.09.10. 17:06

Néha a díjkitűzés sem segít

Borsod-Abaúj-Zemplén - Volt idő, amikor egyetlenegy felderítetlen emberölés sem volt a megyében.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Volt idő, amikor egyetlenegy felderítetlen emberölés sem volt a megyében.Múlt évben 15 esetben folytatott emberölés ügyében nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság, ezek közül négyben a nyomozás még jelenleg is folyamatban van, válaszolta kérdésünkre Dobi Tamás, a főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Ezek között szerepel a tavaly áprilisban elkövetett szikszói kettős gyilkosság is, amikor otthonában kínoztak és gyilkoltak meg egy idős házaspárt - még mindig - ismeretlen elkövetők. Ebben az esetben az sem segített, hogy a főkapitány egymillió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Hasonló a helyzet egy múlt év novemberében, Berentén történt gyilkossággal kapcsolatban is; hiába volt a 300 ezer forintos díjkitűzés, a pénzért még nem senki sem jelentkezett, a tettes jelenleg is ismeretlen.

Idén sem jobbak az arányok

Dobi Tamás tájékoztatása szerint 2012-ben eddig hét emberölés ügyében indult eljárás, melyből kettőben még nem sikerült elfogni az elkövetőket.

Nem csak szándékos gyilkosságok történtek a megyében, megesett, hogy valakit „csak” annyira megvertek, hogy „véletlenül” belehalt. Az ilyen eseteket halált okozó testi sértésként emlegeti a jog. A felderítés azonban ezekben az ügyekben sem túl rózsás: tavaly három ügyben indult eljárás, ezek egyikének elkövetőjét még keresi a rendőrség, csakúgy, mint az idei évben elkövetett egyetlen halált okozó testi sértés tettesét.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában