Jegyzet: A sztrájk szele

illusztráció
illusztráció - © Fotó: fn.hir24.hu
Ritkán sztrájkolnak a pedagógusok. Érdekvédők szerint ennek az a magyarázata, hogy a pedagógus becsületes fajta, nem hagyná csak úgy magukra a gyerekeket az óvodában vagy az iskolában. Most azonban úgy néz ki, már ez sem segít. Mármint a becsületesség. Hegyi Erika jegyzete.

A nevelők ugyanis annyira csalódottak, hogy egy igazi sztrájkra is képesek lennének. Az igazi pedagógussztrájk az, amikor bezárnak az óvodák és iskolák, és addig ki sem nyitnak, amíg a szakminiszter meg nem találja azokat a milliárdokat, amiket eredetileg a pedagógusok béremelésére szántak.

Hogy jogos-e a sztrájk vagy sem? Erről megoszlanak a vélemények. Vannak, akik egy fillért sem adnának a nevelőknek, mert mint fogalmaznak, nekik van a leghosszabb délutánjuk és nyári szünetük. Mások pedig méltatlannak tartják, hogy azok, akik a jövő nemzedékét nevelik, sokszor verejtékes munkával, lassan a sárga csekkeket sem tudják befizetni. Mindenkinek voltak tanítóik, tanáraik, tehát pontosan tudja mindenki, milyen munka az övék. Egyszerre kell anyának, apának lenni, ugyanakkor példaképnek, akitől tanulni lehet, akinek a kedvéért tanulni érdemes. Bizonyára vannak olyanok, akik azért lettek tanárok, mert hosszú a szünet, de rájuk nem is mondhatjuk, hogy pedagógusok.

– Hegyi Erika – 


Áldozatul esett a béremelés

Borsod-Abaúj-Zemplén – A pedagógusok nem értik, miért éppen rajtuk szorít a kormány.