Friss hírek

2010.04.05. 18:16

A diósdi kettõs gyilkosság házi õrizeteseire már 24 órában vigyáznak

<p>Több házi õrizetben lévõ emberre is a nap 24 órájában vigyáznak a rendõrök április 3-a óta, egy jogszabályi változás lehetõséget ad ugyanis erre. Korábban visszatérõ ellenõrzésre volt csak lehetõség, de ez nem akadályozott meg egy esetleges szökést. Pest megyében 3 embert õriznek 24 órában, a Független Hírügynökség információi szerint Budapesten is van ilyen házi õrizetes.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, április 2-án éjféltõl bizonyos esetekben a nap 24 órájában is figyelhetik a rendõrök a házi õrizetbe helyezetteket. Az igazságügyi és rendészeti miniszter március 19-én rendeletben módosította a házi õrizet végrehajtásáról szóló, hét évvel korábbi rendeletet, ami 15 nappal késõbb lépett hatályba. A házi õrizet végrehajtásának visszásságai 2010 elején kerültek elõtérbe, mikor megszökött az utóbbi évek egyik legnagyobb maffia ügyének egyik gyanúsítottja, Magyar Róbert.

Pest megyében 3 olyan házi õrizetes van, akit péntek óta a nap 24 órájában õriznek. A Független Hírügynökség információi szerint mindhárman az úgynevezett diósdi kettõs gyilkosság ügyének gyanúsítottai. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek megerõsítette: a megyei rendõrség úgy döntött, hogy több házi õrizetben lévõ ember esetében is él a jogszabály-változás adta lehetõséggel. Így a megye területén 3 embert õriznek április 3-án hajnal óta folyamatosan.

Az õrzésbe a Készenléti Rendõrség munkatársai besegítenek, hogy kevesebb teher rakódjon a megye állományra. Nekik kell ugyanis visszatérõen naponta többször ellenõrizniük a megyében még házi õrizetben lévõ körülbelül 30 másik embert is - mondta a szóvivõ.

A diósdi ügyben az úgynevezett Koszi-klán házi õrizetbe helyezett egyes tagjai többször is megszegték a szabályokat, ezért ketten közülük az elmúlt idõszakban visszakerültek elõzetes letartóztatásba.

A Független Hírügynökség információi szerint Budapesten is van olyan házi õrizetben lévõ ember, akit péntek óta folyamatosan rendõr õriz otthon. A diósdi ügynek van olyan vádlottja, aki a fõvárosban lakik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!