???

Akt.:
???
Több helyen már felállt a Pedagógusok Önértékelési Csoportja (hadd ne írjam már le a nagybetűs rövidítést) – mondta az Oktatási Hivatal Projektigazgatóságának szakmai vezetője, és hogy ez milyen jó lesz. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Most csak maradjunk a tartalomnál. Ha valaki azt hiszi egy pillanatig is, hogy az önértékelés úgy működik, a tanár értékeli önmagát, a többiek pedig korrigálnak, akkor az nem jár túl közel az igazsághoz. Itt kijelölt emberek mondanak véleményt másokról meghatározott szempontok alapján. Ha valaki már dolgozott valaha közösségben, az tudhatja csak igazán, mennyire személyiségfüggő, hogy egy értékelés objektív, korrekt, vagy a személyes szimpátia meg-, illetve nem léte is szerepet játszik a véleményalkotásban. A „fortélyos félelem igazgat” elve alapján tehát megkezdődik majd a helyezkedés rendszere, az egosimogatás a pluszpontok reményében, miközben hát hol lenne mindaz, amire a tanár maga szerződött, amit úgy hívnak, oktatás, amit egyesek innentől fényes nyelvtől magabiztosan, mások pedig remegve végeznek? Hol látszódnak ebben a rendszerben a gyerekek, akiket oktatni kellene?

A szakmai vezető nem tudta megmondani, ki adta ezt a nevet ennek a csoportnak. Innentől kezdve talán mindegy is.

– Bánhegyi Gábor –

 



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter