Miskolc hírei

2011.07.21. 20:04

Mese a birkanyájról

Hol volt hol nem volt van egy hely Borsodban, ahol él egy hatalmas birkanyáj. Természetesen a birkanyájnak, ahogy az mindig is van voltak és vannak pásztorai. Ez a birkanyáj egyszer egy nagy baklövést követett el. Farkasok és rókák ólálkodtak a nyáj körül.

Hol volt hol nem volt van egy hely Borsodban, ahol él egy hatalmas birkanyáj. Természetesen a birkanyájnak, ahogy az mindig is van voltak és vannak pásztorai. Ez a birkanyáj egyszer egy nagy baklövést követett el. Farkasok és rókák ólálkodtak a nyáj körül. Egyik is másik is ígérgetett, hogy megvédi a nyájat mindentől, de a birkák féltek. Mégis választaniuk kellett néhányat közülük, akikben megbíztak.

Eleinte nem is volt baj, mert a pásztornak választott róka igyekezett úgy tenni, mintha segíteni akarna a nyájnak. Aztán jöttek a többi rókák, akik megkörnyékezték a pásztor rókát, ki eleinte ellenállt, de aztán nem bírt a csábítással. Eladta a birkanyájat. Igyekezett mindent titkolni, de azért mindig akadtak ügyes kisbirkák, akik rájöttek a csalásra. A rókapásztor szeretett volna magának megkaparintani mindent és igyekezett elnyomni a birkanyájat. Éléstára már tele volt mindennel, de nem elégedett meg ezzel. Egyre éhesebb lett és egyre jobban látta hatalmának előnyeit. Ezt ki is használta ám rendesen. Azokat a birkákat, akik lázadtak ellen megbüntette a maga módján. Idegen rókákat hozott a nyájba, mert azok neki szolgáltak egy kevés koncért.

Történt egyszer, hogy a pásztor róka szemet vetett a legjámborabb birkára. Meg akarta enni, vagy legalább is kiűzni a nyájból. De már ezt a többi birka sem nézte jó szemmel. Szembe fordult a pásztor rókával……..

Hogy hogyan végződik a mese? Azt én is szeretném tudni…

Címkék#Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!