Jégre mentek a diósgyőri macik

Jégre mentek a diósgyőri macik
Miskolc – Elkezdték a finomhangolást, és jön a kirakós játék is a DVTK-Jegesmedvéknél.

A jégcsarnokban először Egri Istvánba botlottunk. A Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója – mellesleg a helyi hokisport első embere – kialvatlannak tűnt, amire az alábbi magyarázatot adta:

– A múlt heti negyvenfokos hőségben szinte éjjel-nappal azért dolgoztam, dolgoztunk, hogy legyen jegünk. Szerencsére minden műszaki-technikai nehézséget leküzdöttünk, a fiúk dolgozhatnak, használhatják a pályát.

A DVTK címere is

A jég egyébként remek látványt nyújt, a festések pompásan mutatnak. Először látható ott a DVTK címere, ez egyébként természetes, hiszen a Macik – mint ismeretes – felvették a piros-fehérek nevét. A gárda tagjai fél 10-kor még ki-bejártak az öltözőből. Az ajtóban találkoztunk Gőz Balázzsal, a csapat válogatott védőjével, akitől arról érdeklődtünk, hogy milyen nyarat hagyott maga mögött.

– Nagyszerű programjaim voltak, a társaimmal együtt még tiszai hajókázáson is részt vettem – válaszolta, majd így folytatta: – A nyaralásnak azonban vége, az időjárás is szelídebbre váltott, emlékeztetve a közelgő szezonkezdetre. Innentől kezdve gőzerővel csak a munka…

A fiúk pontban 10 órakor vonultak a jégre, ahol rövid bemelegítés után technikai és taktikai munkát végeztek Mayer Péter irányításával. A tréning délben ért véget, utána állt rendelkezésünkre a vezetőedző:

– Szárazon augusztus 3-án kezdtünk, innentől kezdve pedig már a jégen nincs megállás. Mint visszatérő tréner izgalommal készültem, volt bennem egy kis drukk, de azt hiszem, hogy ez nem is baj. Ami engem illet, az eddigi legjobb keret került a kezeim közé: a huszonkettes keretből tizenöt játékossal itt-ott már dolgoztam és csak hét sportolót nem edzettem. Ez részben előny, részben hátrány, de nincs nagy jelentősége. Az idő múlásával ugyanis más emberek lettünk, sokat tanultunk, többnyire pozitív élmények értek bennünket, közben pedig formálódtunk.


dvtk_jegesmedvek_08
Mayer Péter (középen) a játékosokkal rója a köröket | Fotó: Kozma István


A múlt nem teher

Mayer Péter ezután arról beszélt, hogy minden szakvezetőnek az a vágya, hogy időben megkapja fiait, nos neki mindössze egy érkezőre kell várnia: a „portás” Mark Guggenberger augusztus végén fut be. Arra a kérdésre, hogy játékosai számára milyen különlegességeket iktatott a programba, így felelt:

– Elődöm, Majoross Gergely tátrai hegymászást talált ki, ezért én újítottam és a magaslatot vízre cseréltem. Elmentünk a Tiszára, csapat­építő tréningre, húsz-harminc kilométereket lapá­toltunk, és úgy láttam, hogy a rám bízott „gyerekek” élvezték a hajókirándulást. Most pedig elkezdtük a finomhangolást Jukka Kontsas másod­edző kollégámmal, akivel kirakós játékra is meghívjuk az állományt, hogy még jobbak, még hatékonyabbak legyünk.

A fiatal szakembert végül szembesítettük a sárga-feketék tavalyi dicső múltjával, arra célozva, hogy ez bizonyára nagy terhet rak a vállaira, mire megjegyezte:

– A múlt nekem nem teher, a múlt egyszerűen felülmúlhatatlan klubtörténelem. A mérce most nagyon magasra került, és ha én elégedett leszek, akkor mások is erre a „sorsra” jutnak majd nálunk – de ne szaladjunk előre, még csak az első jeges edzést tudtuk le…

– Kolodzey Tamás –


Felkészülési meccsek

  • Augusztus 21., 19.00: DVTK Jegesmedvék – KH Sanok
  • Augusztus 28., 19.00: DVTK Jegesmedvék – HC 46 Bardejov
  • Szeptember 3., (?): KH Sanok – DVTK Jegesmedvék
  • Szeptember 4., (?): HC 46 Bardejov – DVTK Jegesmedvék
hirdetés
hirdet�s