“Jégpálya” az Avas alján Miskolcon

Akt.:
"Jégpálya" az Avas alján Miskolcon
"Jégpálya" az Avas alján Miskolcon
Miskolc – Olvasóink jelezték, hogy a Nagyavas alatt található utcák (Toronyalja, Avasalja, Nefelejcs, Tulipán) a havazás és a hideg következtében jegessé, ezáltal balesetveszélyessé váltak.

Körülnéztünk az említett utcákban, valóban nagy ügyességet, valamint óvatosságot kíván a gyalogosoktól és az autósoktól egyaránt itt a közlekedés.

Szerettük volna megkérdezni az illetékest, hogy miért nem történt, illetve várható-e síktalanítás ezeken a területeken, de hétfőn nem sikerült elérnünk.

ÉM-ÁJ


A Miskolc Holding válasza

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által foglalkoztatott közmunkások folyamatosan végzik a város járdáinak, tereinek síktalanítását, kedden az Ön által is jelzett utcákat is síktalanítják. A síktalanítást nehezítette az eddigi, napsütéses helyeken történő olvadás, majd újbóli ráfagyás. Nehezíti a síktalanítási munka elvégzését, hogy a nagyméretű szórógépek többek között a jelzett utcákon sem mindenhol férnek el, így kézi munkaerőt is igénybe kell venni. A síkosság-mentesítési munkálatok végzése mellett is arra kérjük a gyalogosokat és a gépkocsival közlekedőket, hogy továbbra is fokozott óvatossággal járjanak – tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding szóvivője.