Jégkorongliga – Nulla-négyről nyert, ezzel bajnok a Miskolc

Akt.:
Miskolc, 2015. március 14. Pavel Krajcovic érsekújvári kapus gólt kap a jégkorong MOL Liga döntőjének 4. mérkőzésén, a Miskolci Jegesmedvék-Nové Zámky találkozón a miskolci Jégcsarnokban 2015. március 14-én.
Miskolc, 2015. március 14. Pavel Krajcovic érsekújvári kapus gólt kap a jégkorong MOL Liga döntőjének 4. mérkőzésén, a Miskolci Jegesmedvék-Nové Zámky találkozón a miskolci Jégcsarnokban 2015. március 14-én. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2015. március 14., szombat (MTI) – A Miskolci Jegesmedvék magyar bajnok csapata 0-4-ről fordítva hosszabbításban 5-4-re legyőzte a címvédő Érsekújvárt szombaton, így 4-0-s összesítéssel megnyerte a jégkorong MOL Liga döntőjét.

MOL Liga, döntő, 4. mérkőzés:

Miskolci Jegesmedvék-Nové Zámky (szlovák) 5-4 (0-1, 1-3, 3-0, 1-0), hoszabbítás után

gól: Dudas (37., 53., 67.), Cohen (43.), Dansereau (47.), illetve Uram (11., 22.), Podstavek (24.), Klobucnik (33.)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a Miskolc nyerte.

Ezt a mérkőzést eredetileg Érsekújváron kellett volna lejátszani, ám a szlovákiai csapat múlt vasárnap az ottani harmadosztályú kötelezettsége miatt nem utazott el az első összecsapásra, ezért a fegyelmi bizottság a mostani meccs pályaválasztói jogát felcserélte. A felvidékiek az elmaradt – és számukra vereséget jelentő – első mérkőzés után a jégen kétszer kikaptak, így szombaton nyerniük kellett volna a folytatáshoz.

Óvatosan kezdtek a csapatok, majd a harmad derekán váratlanul vezetést szereztek a vendégek: a 2002-ben világbajnok Uram elé csorgott a korong emberelőnyben, ő pedig közelről nem hibázott. Hiába kapcsolt aztán nagyobb sebességre a Miskolc, csak helyzetekig jutott.


moliga2

A miskolci Tóth Adrián (k), valamint az érsekújvári kapus Pavel Krajcovic, Marek Dubec (26) és Andrej Sucharda a jégkorong MOL Liga döntőjének 4. mérkőzésén, a Miskolci Jegesmedvék-Nové Zámky találkozón a miskolci Jégcsarnokban 2015. március 14-én. | MTI Fotó: Vajda János


A második játékrész első felében minden sikerült a címvédőnek, mert a hazai védelem elaludt. Bálizs kapusra kétszer is rávezethették a korongot, és Uram, majd Podstavek is betalált. Aztán Klobucnik emelt a léc alá, így már 4-0-ra meglépett a Nové Zámky. A szünet előtt Dudas kettős emberelőnyben bombázta szét a felső sarkot.

A fordulást követően újabb emberelőnyben Cohen faragott a hátrányból, és ettől még őrületesebbé vált a meccs. Kisvártatva Dansereau is betalált – szintén létszámfölényben -, így már csak minimális volt az érsekújváriak előnye. Megtörtek a vendégek, ezt kihasználva Dudas egyenlített egy újabb erős lövéssel. Uram tízperces fegyelmi büntetést kapott, így vezére nélkül volt kénytelen játszani a szlovákiai alakulat.


moliga3

A Jegesmedvék csapata örül a bajnoki győzelemnek a jégkorong MOL Liga döntője 4. mérkőzése, a Miskolci Jegesmedvék – Nové Zámky találkozó végén a miskolci Jégcsarnokban 2015. március 14-én. A Jegesmedvék csapat 4-0-s összesítéssel megnyerte a jégkorong MOL Liga döntőjét. | MTI Fotó: Vajda János


A négygólos hátrányát ledolgozó borsodiak kis híján elrontották, amit az utolsó harmadban felépítettek, a kétgólos Dudast a hajrában kiküldték, de nem sikerült gólt szereznie az Érsekújvárnak.

A hirtelen halálban sorra jöttek a helyzetek, aztán az addigi hős Dudas újabb felsősarkos bombája lezárta a finálét.


moliga4

A Jegesmedvék csapata örül a bajnoki győzelemnek a jégkorong MOL Liga döntője 4. mérkőzése, a Miskolci Jegesmedvék – Nové Zámky találkozó végén a miskolci Jégcsarnokban 2015. március 14-én. A Jegesmedvék csapat 4-0-s összesítéssel megnyerte a jégkorong MOL Liga döntőjét. | MTI Fotó: Vajda János


Története során a Miskolc először lett magyar bajnok és MOL Liga-győztes, így ez a két elsőség a klub eddigi legnagyobb sikere.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s