Ózd hírei

2012.02.27. 10:30

Nőklubot alakíthatnak Ózdon

Ózd - A közösségi élet fenntartásáért foglalkozásokat szerveznek az ózdi nők.

Ózd - A közösségi élet fenntartásáért foglalkozásokat szerveznek az ózdi nők. Egy városi női klub létrehozásán fáradoznak azok a lányok, asszonyok, akik az elmúlt hónapokban részt vettek az Ózdi Nők Munka-Család elnevezésű Európai Uniós projektben. A pályázat lezárta után a lányok együtt maradtak, és hetente egy alkalommal közös programot szervezve töltik el az időt. A tervek szerint ehhez a csoporthoz szerdánként bárki csatlakozhat az ózdi Olvasóban.

- Táncolnunk, mozgunk, majd beszélgetünk, mert a program lezárta után sokaknak hiányzik a közösségi élet – fogalmazott Viszovszki Judit, kismama. – Szeretnénk a működésünket hivatalos formába is önteni, egy városi nőklubot kívánunk a jövőben alakítani. Most még csak ötlet szinten tart a dolog, ám nagyon komolyan tervezzük és dolgozunk is érte. Kicsit meglepett, de örömmel tölt el, hogy az elmúlt hónapokban kialakult barátságok megmaradtak. Igényünk van egymás társaságára, és azt szeretnék, hogy a projekten tanult hasznos dolgokat másoknak is át tudjuk adni.

Élményeket kaptak

Az ózdi Olvasóban leltek otthonra a kismamák, akik szeretnénk kiszélesíteni, mindenki számára nyilvánossá tenni ezeket a foglalkozásokat. Egy újonnan alakult klub formájában rendezvényeken is szeretnének megjelenni, és a közös foglalkozások számát is növelni akarják.

- A gyereknevelés tapasztalatait is megoszthatjuk ilyenkor egymással – tette hozzá Konkoly Hedvig. – Ez eddig nagyon hiányzott, hiszen korábban otthon ültünk, csak a magunk kis világával foglalkoztunk. Új erőt és élményeket kaptunk a közös rendezvényektől, amit nem szeretnénk abbahagyni. Ezért gondolkodunk a klubon, ami nem csak nekünk, hanem a jövőben hozzánk csatlakozó kismamák és ózdi lányok számára is nagyon hasznos lehet. Remélem, hogy a kezdeményezésünket végig tudjuk vinni, és rövidesen hivatalos formában folytathatjuk tovább a tevékenységünket.

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!