Sport

2016.09.30. 14:49

Csaknem száz gól az ózdi kézilabdameccsen

Bőcs, Ózd - A Lóci DSE NB II-es junior lánycsapata 92-4-re verte a Bőcsöt az Észak-keleti csoport 2. fordulójában.

Bőcs, Ózd - A Lóci DSE NB II-es junior lánycsapata 92-4-re verte a Bőcsöt az Észak-keleti csoport 2. fordulójában.

Bár már több mint húszéves – és rövidesen lecserélik –, de ilyet még nem látott az ózdi sportcsarnok eredményjelző táblája. Az NB II-es női junior bajnokság második fordulójában a Lóci DSE csapata nem tévedés, 92-4-re verte a Bőcs KSC gárdáját. Kézilabdában mindenképpen meghökkentő már a közel száz gól is, hát még a különbség. Az ózdi klubnál tudták, hogy ők a találkozó esélyesei, ettől függetlenül a lócis lányok kellő komolysággal vették a hatvan percet.

– A nyitófordulóban is nagyon kikapott a Bőcs, ezért arra gondoltam, a 2003-as, 2004-es lányoknak is lehetőséget adok – emlékezett vissza Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője. – Ők viszont egyértelműen éltek ezzel, lendületesen és gyorsan kézilabdáztak. Főleg labdaszerzések után, lerohanásokból voltunk eredményesek, így jöhetett össze ez a mennyiségű találat. Mi is elhibáztunk néhány lehetőséget, tehát elvileg a száz is összejöhetett volna, de természetesen így is elégedettek vagyunk. Tétje is volt a meccs­nek, hiszen Kisbenedek Zoltán technikai vezetőnk azt mondta a lányoknak: ha ötven góllal nyernek, akkor meghívja őket pizzázni. Ez már a szünetben eldőlt, hogy meglesz, de a csapat még egy lapáttal rá tudott tenni.

Barta Zsolt hozzátette: a Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett sorozatban még ő sem látott ilyen sok gólt, és ekkora különbségű győzelmet. A Lóci DSE-nél azt is tudják, hogy a bajnokságban nem lesz minden meccs ilyen könnyű, de ebben a fordulóban ez volt a megoldandó feladat.

Nincs kézis múlt

Bőcsött az utolsó pillanatban állt össze a junior gárda, jobbára miskolci és gesztelyi lányokból. Éppen ezért a klubnál nem is vártak túl sokat a szezon elején. Farkas Tibor szakosztályvezető kérdésünkre elmondta: a felnőtt női csapat NB II-es indulásának feltétele volt a junior, de mivel Bőcsött nagyon lyukas volt ez a korosztály, komoly bajban voltak a szezon előtt.

– Kupecz Lászlót kértük meg, hogy segítsen orvosolni a nehézségeket. A kapcsolatai révén összejött egy csapatra való 14–15 éves lány, de nyilván azt még nem lehet várni tőlük, hogy megszorongassák az ellenfeleket. Egy-két játékostól eltekintve semmilyen kézilabdás múlttal nem rendelkeznek, az igazolásuk is csupán néhány nappal az első fellépés előtt készült el. A két nagy aranyú vereségtől függetlenül a lányok lelkesen járnak edzésre, ezért bízom benne, hogy idővel szűkül a különbség köztünk és a többi csapat között. Nyilván kellemetlen és meghökkentő ez az ózdi eredmény, de mi még ezzel a korosztállyal nagyon az út elején járunk.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!