Helyi közélet

2014.05.22. 17:16

Jobbik: újabb gettó Miskolcon

Miskolc - "Még egyet sem számolt fel, máris új gettót hoz létre a Fidesz Miskolcon" - jelentette ki Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Miskolc - "Még egyet sem számolt fel, máris új gettót hoz létre a Fidesz Miskolcon" - jelentette ki Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.Elmondta: illegális beköltözők jelentek meg Miskolc-Bedegvölgy városrészben, amiről az önkormányzat tud, mégsem tesz ellene semmit, ezzel pedig újabb városrészt indítanak el a gettóvá válás útján. Hozzátette: az önkormányzat annyira el van foglalva a gettófelszámolás kommunikációjával, hogy közben észre sem veszi, hamarosan létrejön egy újabb Miskolcon.

A Jobbik és a Települések Megmaradásáért Egyesület ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön, miért nem lép fel a város az új gettólakókkal szemben. Eszerint az önkormányzati rendészet ugyan ellenőrizte a területet, de nem élt a szankcionálás lehetőségével, a gyámhivatal pedig a miskolci családsegítővel egyetértésben úgy látja, a kialakult helyzet nem indokol hatósági intézkedést, mondván: „ennél sokkal rosszabb körülmények között is él számtalan család, amely szintén nem von maga után gyámhivatali intézkedést” – idézett Jakab Péter a vizsgálati anyagból.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában