Jégkorong Négy Nemzet Torna – A harmadik helyen zárt a magyar válogatott

Budapest, 2014. november 9. Orbán Attila (j) és az olasz Tommaso Goi a Négy Nemzet Torna harmadik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a káposztásmegyeri Jégpalotában 2014. november 9-én.
Budapest, 2014. november 9. Orbán Attila (j) és az olasz Tommaso Goi a Négy Nemzet Torna harmadik fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a káposztásmegyeri Jégpalotában 2014. november 9-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. november 9., vasárnap (MTI) – A harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a káposztásmegyeri Jégpalotában rendezett Négy Nemzet Tornán, miután a vasárnapi zárómérkőzésen szétlövés után 4-3-ra kikapott az olasz csapattól.

3. forduló:

Olaszország-Magyarország 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0), szétlövés után

gól: Willeit (40.), Hofer (45.), Andergassen (49.), illetve Szirányi (8.), Kovács (53.), Sárpátki (58.)

Az már szombaton, a lengyelek elleni vereséggel eldőlt, hogy a magyarok a legjobb esetben is a második helyen zárhatnak, de ehhez le kellett győzniük az olaszokat, akik – hasonlóan a lengyelekhez – az áprilisi divízió I-es világbajnokságon ellenfelek lesznek Krakkóban.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány ezúttal egy újoncot avatott: a még juniorkorú Vincze Péter első alkalommal szerepelt a felnőtt válogatottban. Ugyanakkor három ponterős játékos, Vas Márton, Vas János és Sofron kimaradt.

Jól kezdtek a hazaiak, és a 8. percben emberelőnyben Szirányi távoli lövése megpattanva az olasz hálóba került. Azonos létszámban veszélyeztettek a vendégek is, de Rajna több alkalommal is bravúrral hárított.

Az olaszok 36 másodperccel a második harmad vége előtt egy távoli, megpattanó lövésből egyenlítettek, majd a záró játékrészben a maguk javára fordították a meccset, főleg remek létszámfölényes kihasználásukkal.

A magyar játékból ekkor még hiányzott az átütőerő, kevésszer forgott veszélyben az olasz kapu. A hajrában a magyarok sorra kapták az emberelőnyöket, amelyekből az egyiket Kovács gólra váltotta egy szép mozdulat után. Öt perccel a vége előtt Zanatta sérülést okozott az első két válogatott meccsén két gólt szerző Csányinak, ezért végleges kiállítást kapott, így maradt esély az egyenlítésre. A fiatal Sárpátki ezt meg is tette, neki ez volt az első gólja a felnőtt válogatottban. Ugyan az olaszok egyszer még eltalálták a kapuvasat, de jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás nem hozott gól, csak helyzeteket, így a szétlövés döntött. Ebben az olaszok kétszer is betaláltak, a magyarok egyszer sem, így a házigazda egyetlen ponttal gazdagodott, amivel végül a harmadik helyen zárt.

A nap másik mérkőzésén:

Koreai Köztársaság-Lengyelország 6-3 (3-0, 3-1, 0-2)

pénteken játszották:

  • Magyarország-Koreai Köztársaság 6-1
  • Lengyelország-Olaszország 3-2

szombaton játszották:

  • Lengyelország-Magyarország 6-4
  • Koreai Köztársaság-Olaszország 4-3, szétlövés után

A végeredmény: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Koreai Köztársaság 5, 3. Magyarország 4, 4. Olaszország 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.

– MTI –