Friss hírek

2009.10.30. 16:54

Herényi: A médiavilág szereplõi nincsenek biztonságban

<p>A költségvetés fõ tartaléka a korrupció visszaszorítása. Egy felmérés szerint Magyarországon évente 200 és 400 milliárd forint közötti összeg úszik el a korrupció miatt - mondta pénteken Herényi Károly Veszprémben. Az MDF elnökhelyettese a frekvenciapályázatról is beszélt, azt mondta, sérült a sajtószabadság és egyértelmûen politikai döntés született.</p>

Herényi Károly a költségvetésrõl és a korrupcióról beszélt ma Veszprémben. Azt mondta, a készülõ költségvetés egy dologban dicséretes, abban, hogy egyensúlyra törekszik. Nagy baj viszont, hogy mint ahogy eddig minden évben, a gazdaság fejlõdõ pályára állításához szükséges források különválasztása hiányzik.

Herényi szerint a költségvetésnek vannak tartalékai, ezek pedig a korrupció visszaszorításában rejlenek. Az MDF elnökhelyettese elmondta, egy felmérés szerint Magyarországon évente 200 és 400 milliárd forint körüli összeg úszik el a korrupció miatt, éppen ezért ha erre jobban figyelnének, komoly források szabadulnának fel, a korrupció elleni küzdelem pedig politikai akarat kérdése. Herényi Károly elmondta, az MDF még mindig kezdeményezi a "Tiszta Kezek Hivatalát", melynek éppen a korrupció visszaszorítása lenne a feladata.

A politikus beszélt a frekvenciapályázatról is, azt mondta a nyertesek több szempontból sem feleltek meg a pályázati elõírásoknak, ezeket már csak formai okok miatt is ki kellett volna zárni. Egyértelmûen pártrádiók mûködnek majd, mondta Herényi Károly. Szerinte a politikai pofátlanság olyan mértéket öltött, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. A politikus elmondta, Magyarország nemzetközi megítélését nagymértékben rontja majd ez a döntés.

Herényi Károly elmondta, a magyar médiavilág szereplõi sincsenek biztonságban, hiszen ez megtörténhet bárkivel. Úgy fogalmazott, bajba került a sajtószabadság, és egyértelmûen látszik, hogy míg a két nagy párt a felszínen országromboló módon sárba tiporja egymást, gazdasági kérdésekben komoly megegyezéseket kötnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!