Friss hírek

2009.10.01. 11:09

Buszokra plakátoltak a rendõrök Békéscsabán

<p>Az ittas vezetés, a gyorshajtás, és a kerékpáros közlekedés veszélyeire hívják fel az emberek figyelmét buszokon ragasztott plakátokkal Békéscsabán. Egyelõre tíz helyi és helyközi buszra ragasztották ki a plakátokat. A rendõrség tapasztalatai szerint a figyelemfelkeltõ akciók eredménye, ha lassan is, de megjelenik a baleseti statisztikákban.</p>

A cél, hogy rádöbbentsük a közlekedõket a balesetveszélyes szituációkra - mondta Hajdú Antal a békéscsabai rendõrkapitányság vezetõje az akciót bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. Békésben a gyorshajtás és az elsõbbségadási szabályok megszegése okozza a legtöbb balesetet. Az ittasság miatt történt balesetek ugyanakkor kis mértékben csökkentek az adatok szerint. Hajdú Antal elmondta: ha nem is látványosan, de a baleset-megelõzési akciók hatása megjelenik a baleseti statisztikákban. Példaként említette, hogy a biztonsági öv használatára évek óta felhívják a figyelmet, ennek hatása pedig ha lassan is, de már érezhetõ a baleseti statisztikákban.

Szarvas Péter a Körös Volán vezérigazgatója elmondta: egyelõre tíz buszra kerülnek plakátok. A társaság vezetõje úgy fogalmazott: a buszsofõrök is érzékelik, hogy egyre gyorsabbá vált a közlekedés, ugyanakkor egyre figyelmetlenebbek a közlekedõk. Pozitívumként értékelte ugyanakkor, hogy évrõl évre csökken a társaság buszai által okozott balesetek száma, ami azt jelzi: tapasztaltak a sofõrök és odafigyelve, a közlekedési szabályokat betartva vezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!