Friss hírek

2009.01.23. 20:42

Újabb gyilkosság Zágrábban: lövöldözés az ékszerboltban

<p>Újabb gyilkosság a horvát fővárosban: pénteken egy belvárosi ékszerboltban dördültek el lövések. A helyi médiajelentések szerint az üzlet egyik alkalmazottja lőtte le a betérő férfit. A rendőrség az indítékról egyelőre nem közölt semmit, a környéket lezárták, és a lakosság segítségét kérték az ügy hátterének tisztázásához.</p>

A vijesti.net internetes hírportál úgy tudja, hogy a meggyilkolt férfi a bolt alkalmazottját kártyaadósságai miatt zaklatta. A fiatalembertől elvette ingatlanát és gyakran betért az üzletbe, hogy a pénzét is magához vegye. Az áldozat egyébként nem ismeretlen a rendőrség előtt. A férfi 20 évvel ezelőtt megölt egy rendőrt, amiért 8 évre bebörtönözték. A lövöldözés alatt a bolt tulajdonosa is jelen volt, akit akkora sokk ért, hogy a kiérkező orvosoknak kellett ellátniuk.

A gyilkoló fiatalember nem tanúsított ellenállást, amikor a rendőrök kiérkeztek és letartóztatták. Az egyik szemtanú azt mondta a 24sata című horvát lapnak, hogy az üzlet csupa vér volt. Hozzátette: négy lövést hallott az üzletből. A fiatalember, miután lelőtte az uzsorást, kisétált a boltból, és pisztollyal a kezében várta a rendőröket.

A horvát fővárosban az elmúlt negyedévben több gyilkosság is történt: megölték az egyik legismertebb horvát ügyvéd lányát, pokolgép végzett egy tekintélyes hetilap tulajdonosával és kereskedelmi igazgatójával. Rajtuk kívül pedig még három vállalkozót is meggyilkoltak Zágrábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!